VGen on hajotusohjelma Veikkauksen yhdistelmätotopelien (Toto86, Toto76, Toto75, Toto65, Toto64, Toto5 ja Toto4) pelaajille. Sen tarkoitus on palauttaa suurempia voittoja karsimalla pois epäedullisia rivejä. Ohjelma käyttää hyväkseen Veikkauksen julkaisemia kerrointiedostoja. Pelaajan syöttämät systeemit hajotetaan yksittäisiksi riveiksi, joista osa karsitaan pois käyttäjän antamien kriteerien perusteella. Hyväksytyt rivit yhdistellään takaisin systeemeiksi, jotka voidaan lähettää Veikkauksen pelijärjestelmään. Edellytyksenä on että pelaajalla on tarvittava tunnus. VGen-ohjelmalla voi tehdä myös perinteisiä ABCD-hajotuksia tai järjestyslukusummaan perustuvia hajotuksia. Versiosta 5.00 lähtien ohjelma näyttää myös datamaatti- ja ohjelmatiedot.

Veikkauksen ulkomaisten ravikohteiden pelaaminen on mahdollista, mutta suppeammin ominaisuuksin, koska niiden osalta ei ole tarjolla tietoa summista, joilla yhdistelmiä on pelattu.

VGen-ohjelman rajoittamaton toiminta edellyttää sen rekisteröintiä, mikä on maksullista. Rekisteröimättömällä ohjelmalla voi tehdä vain rajoitetun kokoisia systeemejä.

VGen-ohjelma ei ole Veikkaus Oy:n tuottama tai ylläpitämä, eikä se vastaa ohjelman käyttöön liittyvistä asioista.

VGen-ohjelma toimii Windows-ympäristöissä (väh. 1 GB vapaata keskusmuistia).